Selecteer een pagina
Adrian Fernandes | tenor

Bio

Adrian Fernandes (1987) is geboren te Curaçao, hij studeerde klassieke zang aan het Rotterdams Conservatorium (Codarts) met als hoofdvakdocent Roberta Alexander. Daarnaast kreeg hij coaching en masterclasses van o.a. Carolyn Watkinson, Frans Huijts, Charlotte Riedijk, Dennis O’ Neill en Vinson Cole.

Als tenor voert Adrian veel grote werken uit zoals het Weihnachts oratorium, de Mattheus- en Johannespassie (tenorsolist en evangelist) en vele cantates van J.S. Bach, diverse missen van W.A. Mozart, de Messiah van G.F. Händel, Die Schöpfung van J. Haydn, Mariavespers van C. Monteverdi, Petite Messe Solennelle van G. Rossini en Serenade for Tenor, Horn and Strings en de Saint Nicolas Cantata van B. Britten.

Adrian werkte als tenorsolist mee aan het speciale kerstprogramma ‘Rejoice!’ van Combattimento en Wishful Singing dat werd uitgevoerd in o.a. Paradiso Amsterdam, Orpheus Apeldoorn en de Oosterpoort Groningen. In 2017 soleerde hij in de zomer op de eerste, succesvolle editie van het festival ‘Lekker Klassiek’ in België met maar liefst 3.500 toeschouwers en hij nam deel aan de uitvoeringen van Händel’s Messiah door de Nieuwe Philharmonie Utrecht o.l.v. Johannes Leertouwer. Adrian werkte eerder met dirigenten als Wiecher Mandemaker, Rob Vermeulen en Dirk Brossé.

Download biografie (pdf)
Download persfoto

(Adrian Fernandes, 2014 )

Pers

“…hij wil de boodschap van Schoonheid overbrengen en daar slaagt hij volledig in.”
Klassiek Centraal

“Mooie stem, losjes zingend en met verve”
Aalsmeer Vandaag

“Tenor Adrian Fernandes was een dynamische evangelist”
Brabants Dagblad